Projekt & Produkter

Hejsvenska utvecklades i samarbete med SFI i Malmö för att ge utlandsfödda en lättillgänglig metod att öva svenska ord, uttryck och korta meningar. Det digitala verktyget har blivit så uppskattat att det numera används av SFI på nationell nivå. Inte mindre än 1,5 miljoner installationer av plattformen har gjorts på datorer, mobiler och surfplattor sedan starten. Dagligen övar sig omkring 3 000 personer på svenska med hjälp av verktyget.

MusikA riktar sig till förskolan och har tagits fram tillsammans med Musik i Syd. Det är ett lekfullt musik- och rytmpedagogiskt verktyg som vill locka barn att sjunga, spela, hoppa och röra på sig. Lilla A är en lekfull liten filur som plötsligt dyker upp i musiklekar och övningar.


Eduramas medarbetare har en lång historia av produktioner i tidigare företag. Här några exempel.

Nivi navi är ett digitalt verktyg som gjordes för att träna synskadade barn att röra sig i stadsmiljöer med hjälp av käppen. Verktyget är utformat som ett Pokémon-liknande spel där barnen ska samla ihop vilsekomna djur med ledning av ljudimpulser. Föräldrarna bidrar genom att lägga upp spel i önskade miljöer.

Interaktiva projekt. Vi har utvecklat interaktiva plattformar som levandegör utställningar på muséer.

Andra projekt har varit interaktiva dansgolv, konstverk och kiosker. Bland våra kunder finns Malmö och Lunds universitet, Malmö stad, Region Skåne, Aschehoug forlag, Folkuniversitetets förlag, Sydsvenskan och NCC.